E-book 'Kusje in de wind'

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende
€ 4,95

Sinds januari 2017 is de druk van Kusje in de wind uitverkocht! Het is vanaf nu echter verkrijgbaar als e-book, samen met twee eerder verschenen boeken: de dichtbundel 'Kindje in mijn hart' en het anekdote-boekje 'Zes kleine voetjes en één paar vleugels. Het boek is alléén via deze webshop verkrijgbaar. Je ontvangt het na bestelling binnen een dag in je mailbox :-)

Het e-book van Kusje in de wind bestaat uit drie verschillende delen, die in de afgelopen jaren (2012 – 2015) zijn uitgegeven als drie verschillende boeken:

-Kusje in de wind,

-Kindje in mijn hart

-en Zes kleine voetjes en één paar vleugels

Deze boeken zijn uitverkocht en op verzoek wil ik de inhoud ervan toegankelijk houden met behulp van dit e-book.
Opdat ouders die een kindje verloren hebben en die de behoefte voelen om de ervaringen van een lotgenoot te lezen, die herkenning en erkenning zoeken of troost in een verhaal of gedicht, die willen lezen hoe het leven doorgaat met een kindje dat onzichtbaar meeloopt aan je hand, en ook in een gezin waar een nieuw kindje geboren wordt; opdat die ouders iets vinden van wat ze zoeken in dit boek.

De boeken zijn hier opzettelijk niet in chronologische volgorde geplaatst omdat ze zo ook niet geschreven zijn. Kusje in de wind verscheen in 2015 en vertelt het verhaal van Lieve*, die overleed in mijn buik. Ik beschrijf hierin het rouwproces, het zoeken naar betekenis en de manier waarop hij mijn leven beïnvloed heeft. Je vindt daarnaast een aantal troostende gedichten en verhalen in dit boek.

Kindje in mijn hart verscheen ook in 2015, rond Moederdag en Vaderdag, en is een dichtbundel met een boodschap. In de gedrukte versie konden ouders hun kindje laten benoemen, als eerbetoon, cadeautje en een stukje erkenning. Onze kindjes mogen genoemd worden. Sindsdien verschijnt er elk jaar een dichtbundel in deze periode. Meer informatie hierover vind je hier: https://kusjeindewind.com/dichtbundel-kindje-in-mijn-hart/.   

Het boek Zes kleine voetjes verscheen als eerste in 2012 en vertelt luchtige verhalen over mijn kinderen en de manier waarop zij hun overleden broertje bij het gezin betrekken. Het feit dat er op dat moment ook een nieuwe baby in het gezin is maakt dat er veel gefilosofeerd wordt over leven en dood. Ik kan me voorstellen dat, mocht je (nog) geen andere kinderen hebben, dit laatste deel confronterend is. Ik laat het echter aan de lezer om te beslissen het al dan niet te lezen en maak het toch toegankelijk.

Ik zal me hieronder verder beperken tot de achterflapteksten van de drie bovengenoemde uitgaven, de rest vertelt zichzelf.

 

Kusje in de wind (2015)

 

Wie zwanger is leeft in een andere wereld, maakt een reis door het lichaam naar het diepst van haar wezen. Het contact van een moeder met een ongeboren kind is pure liefde. Al voordat de zwangerschap een feit is bestaat er een ongebreideld verlangen naar het kindje dat zo welkom is.
Wie een kind verliest, wordt losgerukt van wat zo innig geliefd is, ervaart een verscheurd hart dat pas op zoek gaat naar heling als het absolute dieptepunt is bereikt. Dagen van ongeloof, gevoelloosheid en verbijstering maken plaats voor de pijnlijke realiteit. Het feit dat niets ooit meer zal zijn zoals het was, dat geen enkel plan kan doorgaan zoals voorgesteld en dat er altijd een kind zal zijn dat niemand ziet, maar dat wel werkelijk is. Elke droom van de toekomst vervliegt in de wind, terwijl de droom van je kind ook het enige is dat je als ouders rest. Je staat letterlijk met lege handen en dat doet ontzettend veel pijn.
Toch kwam in ons gezin de zon weer op, de dag dat we samen konden lachen en het leven weer oppakten. Liefdevol terug kijkend met een traan, vooruit met de waardevolle inzichten die ons hemelkindje Lieve* met zich mee bracht.

 

Kindje in mijn hart (2015)

 

Kindje in mijn hart is een verzameling troostende gedichten voor ouders waarvan tijdens de zwangerschap of daarna een kindje overleden is. De bundel is samengesteld als cadeau voor Moederdag en Vaderdag, dagen die voor ouders van een wolkenkind vaak extra moeilijk zijn. Hun kindje zal nooit (meer) een versje opzeggen of een knutselwerkje mee naar huis nemen, ’s morgens op bed springen of een stevige knuffel geven aan de liefste papa of mama.
De bundel is opgedragen aan kindjes die dagelijks gemist worden en in liefdevolle herinnering meewandelen in het leven van hun familie. Het kindje in hun hart.

 

Zes kleine voetjes en één paar vleugels (2012)

 

Wat betekent het voor kinderen als zij hun broertje moeten missen? Wanneer een ongeboren kind sterft in mama's buik? Als je dat beloofde broertje of zusje niet krijgt, maar wel een mooie beschermengel? Irene van Wesel beschrijft een jaar lang haar ervaringen in het boek 'Zes kleine voetjes en één paar vleugels'. Op een luchtige, ontroerende en speelse manier krijgt de lezer inzicht in het leven na het overlijden van een broertje en mèt een nieuw zusje.

“Mama, wat doen engeltjes zoal in de hemel?” Al starend naar de blauwe lucht stelt mijn dochter deze vraag. Het waait redelijk hard. Korte plukken haar komen los uit Sara’s dunne vlechtjes en dansen over haar gezichtje. Samen kijken we hoe de wensballon, die wij voor Lieve hebben losgelaten, langzaam verdwijnt. “Die gaan naar de wolkenschool,” zeg ik dan."

Als een klein lieveheersbeestje vliegt een hemelkind door het leven van ons gezin. Steeds aanwezig, maar niet altijd even opvallend. Zes kleine voetjes worden groot, onder twee onzichtbare vleugels.

 

Meer info en recensies op: www.kusjeindewind.com


 

© 2015 - 2021 Kusje in de wind | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel