Mijn optimistje - Overleven na de dood

Vorige Artikel 5 van 10 Volgende
€ 21,50
Voorraad 3 stuks

Achterflaptekst:

Dit is het autobiografisch verhaal van Angela (41). Zij is single en heeft een kinderwens. Via een donortraject lijkt haar droom uit te komen als blijkt dat zij in april 2015 zwanger is van haar eerste kindje.

In het begin lijkt de zwangerschap onbezorgd, zonder misselijkheid of andere verschijnselen. Tijdens de 20-wekenecho ziet alles er goed uit, maar wordt zij doorverwezen naar het ziekenhuis omdat zij een placenta previa heeft. Vanaf dertig weken wordt haar zwangerschap dan ook onrustig en ligt zij regelmatig met een bloeding in het ziekenhuis. Plannen worden gemaakt voor een preventieve opname in week 36, maar voordat het zover is, gaat het met 35+4 hopeloos mis. 

Wat dan volgt is een nachtmerrie voor iedere ouder met uiteindelijk de allerergste uitkomst die je je maar kunt voorstellen. 

Angela heeft vanaf het begin een blog bijgehouden en beschrijft de opeenstapeing van ongelofelijke gebeurtenissen vanuit haar hart. Vervolgens gaat zij door met schrijven en neemt iedereen mee in haar strijd om te (over)leven. Als je haar blog gelezen hebt, ken je de helft van haar verhaal. De andere helft is aan dit boek toegevoegd. Haar strijd, haar overlevingsdrang en haar grote wens om George grote broer te maken.

Waar ligt de grens?

 

Titel: Mijn optimistje, overleven na de dood

Auteur: Angela Brandsma

Pagina's: 251

 

Review van Kusje in de wind

‘Mijn optimistje’ is een aangrijpend boek dat het verhaal van single Angela en George vertelt, haar lieve zoontje die helaas maar drie-en-een-halve week bij haar mocht blijven. Angela vertelt in brieven aan George over haar kinderwens, het besluit om een donortraject in te gaan en over hoe ze haar zwangerschap heeft ervaren. Een zwangerschap die in eerste instantie vlekkeloos verloopt, maar naarmate de maanden vorderen blijkt dat er sprake is van een placenta previa. Dit brengt de nodige ongemakken, zorgen en risico's met zich mee, zozeer dat besloten wordt George eerder te halen. Die datum haalt Angela echter niet en George wordt met 35+4 gehaald door een spoedkeizersnede. Al gauw blijkt dat het helemaal niet goed gaat met haar kleine mannetje...

Angela neemt je in haar brieven aan George mee in de dagelijkse stroom van overleven in het ziekenhuis en de impact die dit op haar heeft. Steeds weer is er de hoop dat het goed mag komen, en tegen beter weten in hoop je als lezer met Angela mee dat haar zoontje het redt. Het moment dat hij overlijdt en ze hem eindelijk vast mag houden heeft me zo geraakt...

Wat ik bijzonder mooi vind aan het boek is dat Angela je vervolgens ook meeneemt in het jaar na het overlijden van George. Het overleven na de dood. Ze beschrijft haar dagelijkse worstelingen, maar toch staat er tussen de regels zoveel meer. Dat maakt het een prachtig en waardevol boek.

mijnoptimistje.nl

 

© 2015 - 2021 Kusje in de wind | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel